Roning for unge

Greve Roklub har også junior- og ungdomsroning.
Det er roning og arrangementer for unge fra 12 år og opefter indtil man bliver gammel. Der er ca. lige mange piger og drenge der er ungdomsroere i klubben.

Det er rigtig sjovt at ro!
Roning er en af de få sportsgrene hvor man får brugt hele kroppen, og man behøver ikke fx have boldøje eller have nogle andre specielle forudsætninger for at kunne ro.
Hvis man ikke er god til at bruge sin krop teknisk, at holde balancen, at samarbejde med andre, og hygge sig – så lærer man det hurtigt og sjovt!
Det eneste man skal kunne er at svømme. For en sikkerheds skyld, selvom vi ikke plejer at vælte med bådene.

To piger i en inrigger

I Greve Roklub har vi en aften om ugen, vi kalder ‘ungdomsaften’.
Her kan du være sikker på at kunne møde og komme ud at ro med andre unge fra klubben. Men der er roning alle dage fra mandag til torsdag, og egentlig er der unge i klubben på alle rodage!
Vi tager på vandet sammen om aftenen, ror en aftentur, spiser måske en is, og sidder som regel og hygger os lidt i klubben bagefter.
Vi ror både kajak og inrigger, hyggeroning og konkurrence, hvis man har lyst til det.
Nogle kan bedst lide at hygge sig med roningen, andre synes det er sjovest når man sveder. Der er mulighed for begge dele!

Fjollet leg

Der bliver også arrangeret roture nogle weekender.
Vi har flere gange roet til en anden roklub og overnattet, eller til fx Bøgeskoven sydpå og sovet i telte, hygget med trangiamad i solnedgangen inden vi spillede kort, krøb til køjs og roede hjem dagen efter.
Vi kan også tage på landslejr om sommeren og på vintertræf om vinteren, sammen med andre unge roere fra hele Danmark. Det plejer at være nogle rigtig sjove ture!

Vintersjov
I vinterhalvåret (oktober – april) når vi ikke kan komme på vandet, svømmer vi, spiller badminton og træner måske på klubbens romaskiner for at holde os i form og for stadig at ses. Og så laver vi bl.a. filmmarathon, computerweekender, pandekageaftener (meget vigtigt!), spilleaftener, fastelavn og før-jul.
Hvis man bliver rigtig god til at ro kajak kan man måske også få lov at komme med ud at ro kajak på åer om vinteren.
De voksne i klubben er faktisk også nogle rigtig sjove mennesker, og vi er også tit ude at ro med dem og laver fælles arrangementer.

Hvis ungdomsroerne har idéer til nye arrangementer kan de altid snakke med ungdomslederen, så hjælper jeg gerne med at komme i gang og arrangere.

Vi ses!