Nyhedsbrev september 2020

NYT FRA GREVE ROKLUB – SEPTEMBER 2020.

Nye redningsveste må ikke benyttes

Vi har modtaget følgende meddelelse fra DFfR om vores redningsveste:

”Desværre er der under demonstrationer og en bredere afprøvning af den manuelt gule Baltic Compact 100 N oppustelig redningsvest, der nu som standard leveres af Tryg Fonden, blevet konstateret, at funktionen af udløsersystemet ikke er så pålideligt, som man forventer sig af en redningsvest. Det drejer sig specifikt om veste, der er forsynet med en sort United Moulders manuel udløser type Pro Sensor Mk. 2. Se vedhæftede foto. Type af udløser ses nemt gennem observationsruden i vestens højre side.


I samråd med leverandøren anbefales det derfor at indstille brugen af denne type vest med øjeblikkelig virkning.
Der vil snarest muligt blive informeret om de fremadrettede tiltag, der skal til for at vestene igen kan bruges på en sikker og forsvarlig måde.

DFfRs formand for sikkerhedsudvalget, Jørgen Grastrup tager hånd om, at informere både Søsportens Sikkerhedsråd samt Tryg Fonden på vegne af alle danske roklubber.”

Det betyder at vi indtil videre ikke kan bruge de redningsveste vi modtog fra Trygfonden forrige år. Vi har heldigvis ikke smidt de gamle redningsveste ud, så de bliver taget frem igen og skal benyttes indtil vi hører nyt om brugen af de oppustelige redningsveste. De medlemmer, som under Covid19 har taget en vest med hjem, bedes aflevere den næste gang de kommer i klubben.

Fællestur i Københavns Havn 12/9

Du kan stadig nå at tilmelde dig til den traditionelle tur til Københavns Havn. Vi låner både i Amager Roklub og ror gennem Frederiksholms Kanal og videre til Langelinie og Trekroner, hvor frokosten indtages. Efter frokost ror vi videre til Holmen og Christianshavns Kanal og her er der tid til kaffe og kage. Så er der kræfter til den sidste tur tilbage til ARK. Hvis tiden og vejret tillader det kan vi måske ro ud til slusen inden vi lander i ARK.

Gå ikke glip af denne tur som er en fantastisk oplevelse. Vi mødes i GR kl. 9 og kører sammen til ARK. Vi må regne med at være hjemme igen kl. 17.

Ny hjemmeside

Med nogle dages forsinkelse er den nye hjemmeside nu åben og Allan meddeler følgende:

” Så lykkedes det endelig at Greve Roklub fik sig en ny hjemmeside.

Den gamle hjemmeside blev lavet af Kim Boyborg da han studerede på DTU for længe længe siden, og det har kostet mange Faxe Kondi og lange nattetimer at udvikle dengang.

Dengang var det på forkant med IT-udviklingen og indeholdt en masse innovative funktioner, som nu er nærmest standard i dag.

Vi må erkende at internetudviklingen har overhalet Kim’s hjemmeside og det kræver at en masse funktioner skal programmeres om fra bunden af, hvis den skal være velfungerende.

Derfor har vi lavet en ny hjemmeside, som nu overholder nye og mere fremtidige sikre standarder og med et design der også vil fungere på mobiltelefoner og tablets.

Dog ingen roser uden torne. “Tilmeldings” funktionen til et arrangement kunne ikke overføres fra den gamle hjemmeside.  I stedet skal du tilmelde dig via Holdsport, hvor arrangementerne bliver oprettet under rubrikken sociale aktiviteter.

Der vil løbet af efteråret blive finpudset og tilpasset på hjemmesiden, så der kommer nye og lækre funktioner. Jeres brugernavne fra den gamle hjemmeside er blevet overført til den nye, hvis du har problemer så kontakt mig gerne på materiel@greveroklub.dk

Allan”

Nye starttider for aftenroning

De lyse aftener er stærkt på retur og vi ændrer derfor, med virkning fra mandag 14/9 2020, starttidspunktet for aftenroning som følger:

 • Kajakinstruktion mandag starter kl. 18
 • Kajakinstruktion torsdag starter kl. 17.30
 • Roning i inrigger mandag, onsdag og torsdag starter kl. 18.
 • Onsdage med fællesspisning starter roning kl. 17.

Tiderne er ændret på Holdsport.

Klubaften og fællesspisning

Vi havde en vellykket klubaften med fællesspisning 2/9 med 25 deltagere. Vi er efterfølgende blevet opmærksom på at deltagertallet var i overkanten af hvad vi, i disse coronatider, må være i opholdsrummet på én gang.

Det maksimale antal der kan være i opholdsrummet ad gangen er 18, så det betyder at hvis der er flere end 18 tilmeldte vil vi rykke arrangementet ud i bådehallen. Vi rykker bådene ud på forpladsen så vi kan sidde i midtergangene, her vil der være plads til at alle kan være med. Når det bliver koldere, vil vi sørge for opvarmning af bådehallen.

Næste klubaften med fællesspisning bliver 16/9-20 og her vil vi præsentere den nye hjemmeside samt holdsport. Enrique står for den dejlige mad og det bliver estefado kylling med ris og flüte.

Tilmelding til arrangementet foregår nu på Holdsport under rubrikken sociale aktiviteter. Hvis du ikke kan tilmelde dig via holdsport så kontakt Jens R. på tlf. 21557649 med en sms og meld dig til.

Besøg af 10. kl. fra Greve kommune.

Fredag 28/8-20 tog Bjarne, Kim og Jens imod 12 elever fra 10. kl. som havde vist interesse i at prøve kræfter med rosporten. Vi havde håbet at de alle kunne komme ud og ro kajak, inrigger og SUP boards, men desværre var vinden ikke helt som det var varslet.

Det lykkedes dog at få prøvet både kajak og inrigger ved at tage en toer kajak og en to-årers inrigger over til slæbestedet i havnen og ro ud derfra. 4 prøvede kajak og 4 prøvede inrigger.

Efter 2 timers aktivitet drog de glade hjem. Vi modtog tre dejlige flasker rødvin for vores anstrengelser, som straks blev doneret som præmier til vores bankospil 11/11-20.

Vedligeholdelse af bådehus 19/9-20 kl. 10 – 13.30

Vi mangler at få malet bådehuset færdigt. Desuden skal vi have vedligeholdt det udvendige areal med maling. Vi inviterer derfor til arbejdsdag 19/9-20, hvor der skal arbejdes med opgaven. Alle er velkomne til at være med.

Vi tænder op for grillen og rister nogle pølser undervejs så energien ikke forsvinder helt. Meld dig til på Holdsport under sociale aktiviteter.

Nye bådvogne

Allan og Henriette hentede to nye bådvogne i Maribo 5/9 og der er nu taget i brug. De skal bruges til de to fire-årers inriggere vi har. Vi kan jo takke DIF/DGI for støtten til disse vogne og det bliver dejligt at have noget mere stabilt materiel til at transportere bådene på når de skal sættes i vandet.

De gamle vogne var noget slidte, men da det er meningen vil skal bruge dem, så alle både har en bådvogn, vil vi forsøge at reparere dem, indtil vi kan få midler til at udskifte dem også.

Svømning 2020/21

På grund af Covid19 er der indført en del ændringer i benyttelsen af svømmehallen. Vi har som sædvanlig svømning hver mandag fra kl. 20 – 21 undtagen i ferierne. Vi starter med at svømme 5/10-20 og sidste svømme dag bliver 22/3 2021. Der er ikke svømning 12/10-20 (efterårsferie) – 21. og 28/12-20 (juleferie) og 22/2-21 (vinterferie).

Så længe der er restriktioner i forhold til Covid19 gælder følgende regler for svømning:

 • Der må kun være 9 personer i omklædningsrummet ad gangen og 10 personer i badet ad gangen.
 • Der må max være 5 personer i saunaen ad gangen. Saunaen lukkes kl. 20.
 • Når vi venter på at komme i vandet, skal vi sidde på bænken ved bassinkanten med 1 meters afstand.
 • Tasker og andet skal placeres med 1 meters afstand og må ikke røre hinanden.
 • Der skal være 2 m afstand mellem svømmerne i bassinet. Vi har 4 baner til rådighed og for at sikre at afstanden mellem svømmerne kan overholdes skal vi max være 4 svømmere pr. bane.
 • De to baner nærmest bassinkanten er for de svømmere som ikke svømmer så hurtigt og de to øvrige for de hurtige svømmere.
 • Når vi svømmer skal vi holde til højre i banen så vi kan passere hinanden bedst muligt. Yderste bane skal holde afstand til banetovet ind til Karlslunde Tri.
 • Hvis man skal holde pause skal man forlade bassinet – dvs. ikke hænge på kanten – så svømningen kan forløbe med mindst mulig risiko for kontakt.
 • Vi skal registrere samtlige svømmere, så man kan blive kontaktet, hvis der konstateres smitte blandt brugere af hele det dybe bassin. Det betyder, at alle der skal svømme skal tilmelde sig på Holdsport for at komme ind. På den måde har vi viden om hvem der har været tilstede. Det er altså vigtigt, at holdsport indeholder korrekte oplysninger.
 • Endelig henstilles det, at vi helst ikke bader efter svømningen, men højest skyller os. Da vi er sidste hold i svømmehallen er det muligt, at vi slet ikke får mulighed for at bade bagefter af hensyn til de øgede rengøringskrav. Det finder vi ud af i løbet af sæsonen.

For at så mange som muligt kan få glæde af svømningen har vi besluttet at dele svømningen op i to hold.

 • Hold 1 starter kl. 20 og Hold 2 starter kl. 20.30.
 • Det betyder at der bliver to hold man kan vælge mellem på holdsport. Omklædningen vil være åben 30 min. før vi starte, så det er muligt for alle komme gennem omklædning og bad inden svømmestart.
 • Tilmelding foregår på Holdsport under rubrikken Svømning.

For at få adgang til svømmehallen skal vi bruge de ´grønne armbånd´. Hvis du ikke har et armbånd kan de fås ved at kontakte Hanne Christensen tlf. 28198693. Der skal betales kr. 50,- i depositum.

Holdsport

Som det fremgår af dette nyhedsbrev kommer vi til at bruge Holdsport mere og mere, nu også til de forskellige aktiviteter der ikke lige vedrører roning. Hvis du ikke er registreret på Holdsport så kontakt Carsten Lemann Bunch på tlf. 40522126 så det kan blive klaret.

En festlig dag med bryllup

Lørdag 5/9-20 blev Ingrid og John gift i Jersie Kirke. Vi mødte op med årer som lavede en flot æresport for brudeparret da de kom ud af kirken.

Bagefter blev vi og de øvrige gæster inviteret til reception i Jersie Forsamlingshus, hvor vi smagte den dejlige bryllypskage.

Vi ønsker Ingrid og John tillykke med dagen og ønsker Jer al mulig held og lykke fremover.

Jens Revall