Ophævelse af anbefaling mod at bruge Tryg Fondens Gule redningsvest

Ophævelse af anbefaling mod at bruge Tryg Fondens Gule redningsvest type ”Baltic Compact” 100 N med manuel udløser UML Prosensor Mk 2.

Kære alle!

I fortsættelse af sekretariatets mail dateret den 4. september kan Sikkerhedsudvalget nu oplyse som følger:

Sammen med fabrikant og importør har Sikkerhedsudvalget været gennem en særdeles omfattende serie af tests på veste. Dette såvel af fabriksnye som brugte veste fra flere klubber, herunder afprøvninger i vand. Vi har ikke kunnet finde systemfejl på udløsermekanismen. En udløser som i øvrigt anvendes på verdensplan i et stort antal.

Vi har derimod indikationer på, at det måske kniber lidt med at give udløsermekanismen et tilstrækkeligt hårdt greb og ryk lidt efter person og udformning af håndgreb.
Vi har derfor konkluderet, at vi for at bevare tilliden/genoprette tilliden til, at vesten fungerer, skal gøre noget for af få brugerne til at kende vesten og brugen i alle faser. Herunder også at få afprøvet udløsersystem på land og i vand.

Det er derfor aftalt, at fabrikanten uden beregning leverer et antal CO2 patroner direkte til en kontaktperson hos alle modtagere af Tryg Fonden’s 100 N veste.
For at sikre en bred viden om vesten og dens funktioner fremstiller fabrikanten ligeledes instruktionsvideo og andre relevante dokumenter på dansk, som udsendes snarest.

Sikkerhedsudvalget skal sluttelig opfordre alle klubber til snarest at demonstrere og prøve veste under realistiske forhold for brugerne.

Sikkerhedsudvalget hører gerne om jeres erfaringer med dette, og så må vi se, hvilken læring vi har fået!
Jørgen Grastrup-Hansen
Formand for Sikkerhedsudvalget

Sådan gør vi i Greve Roklub.

Jeg vil til næste fællesmøde i roklubben demonstrerer brugen af vesten, og man kan ved lejligheden også selv få lov at udløse denne vest.
Her vil jeg også gennemgå hvad man skal være opmærksom på og hvordan man selv kan pakke vesten igen efter udløsning.

Allan D.H. Pedersen.
tlf. 31133198